Leven in het nu

Argentinie Patagonie 29 Custom

Een tijdje geleden kreeg ik onderstaand filmpje waarin een prachtige stralende dame, Laura Maaskant, vertelt over haar  leven met  uitgezaaide kanker zonder een lange levensverwachting. Het korte leven wat haar rest, leeft ze in het NU, dankbaar en genietend van de kleine en grote dingen.

lees verderkopie
 
Seven years in Tibet
 
Claudia
 

‘Pas als gewone dingen ineens niet meer gewoon zijn, zien we pas hoe bijzonder gewone dingen zijn’

Seven years in Tibet. Wie kent de film niet. Ik herinner me nog goed dat ik deze indrukwekkende film zag over de vlucht naar Tibet in 1944, van Heinrich Harrer. Het moment dat hij de stad Lhasa betrad, voelde voor mij alsof ik in zíjn schoenen stond. Hoe indrukwekkend en adembenemend vond ik deze stad. Ik weet nog dat ik dacht, ‘daar ga ik nog eens heen’. Dit wil ik in het echt ervaren en zelf voelen.

lees verderkopie
 
 
A once in a lifetime experience
 
Lhasa fotos telefoon 185 Custom
 
Inmiddels weer terug van een fantastische reis naar China, Tibet en Nepal. Zondagavond geland en vandaag letterlijk landen in de realiteit van vandaag. Hoe bijzonder was het om kennis te maken met de bijzondere culturen en religies van de diverse landen en hoe opvallend verschillend zijn onze werelden.
Een mooie reis van drie weken die door een ieder op zijn/haar eigen manier is ervaren. Ik ben blij met mijn wederom bijzondere groep,  uniek om haar onderlinge verschillen en haar overeenkomsten. 
lees verderkopie
 
Tibet experience, a dream come true & more
 
 tibet1
 
In 2006 maakte ik mijn droom waar: een reis naar China, Tibet en Nepal. Na een burn-out, die mij letterlijk 'terug bij af' bracht, besloot ik deze bijzondere reis te maken. Ik boekte in mijn eentje, voor mij de eerste keer om zo te reizen, als deelnemer in een groepsreis.
Door alles wat ik daarna meemaakte, geloof ik er inmiddels in dat je door juiste keuzes te maken -op basis van gevoel en niet verstandelijk benaderd- dat alles gaat werken zoals je er altijd van gedroomd hebt. Klinkt dat zweverig? Vast wel. Toch ben ik verre van dat. Waar ik het over heb is simpelweg mijn werkelijkheid. 
lees verderkopie
 
 
Zonder ooit geleefd te hebben
 
dalai lama Custom
 
Soms hoor ik mensen zeggen ‘het kan nu eenmaal niet anders’. Vooral in mijn branche hoor ik wel eens ‘ondanks dat we er zo aan toe zijn, kunnen wij dit jaar niet op vakantie’. Het huis moet worden verbouwd of we sparen voor een nieuwe auto. Dit roept bij mij de vraag op, waarom wij ‘dode dingen’ belangrijker vinden dan ons eigen welzijn en welbevinden? Wij ontzeggen onszelf fijne, leuke en plezierige dingen omdat wij liever onze tijd en energie investeren op ‘dode dingen’.
lees verderkopie

Puur Leven

 

Yess, mijn boek is klaar
In dit boek deel ik mijn ervaringen van het afgelopen jaar met jullie. Een jaar van stilstand, verandering, alles kwijt en toch zoveel rijker, nog intenser leven en vooral leven in het NU ❤

Wil je het boek bestellen klik hier!

Boek puur leven website