Wil je zelf een reis ervaring toevoegen? stuur ons een mailtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Reiservaring Jolanda en Bart
Tibet  is de meest bijzondere reis die we gemaakt hebben. Het is een echte aanrader. We zochten naar een Tibet reis zonder trekkings. Je komt dan al gauw op dure individuele reizen. Tibettravel is dan zeker een aanrader. Het is betaalbaar en het programma zit goed in elkaar. De route die je aflegt is goed te doen. Je komt elke keer op mooie bijzondere plekken. Ook de tijd die je op de plaatsen bent is niet te lang of te kort. Er is genoeg tijd ingepland voor foto en sanitaire stops. De gids en chauffeur waren vriendelijk en behulpzaam. De groep was niet groot, 6 personen dat was voor ons als niet-groepsreizigers erg prettig. Kamers konden per hotel erg wisselen, qua hygiëne/temp. en voedsel aanbod. Als ervaren Azië-reizigers gaf ons dat niet een extra gevoel van "het land ervaren". Dat had voor ons wel op sommige plekjes een tikje beter gemogen. Gezien er op de meeste plaatsen ruim aanbod aan accommodatie is. Als tip zou ik mee willen geven om in Kathmandu te kiezen voor een hotel in Thamel. Goeie uitval basis voor de bezichtigingen, lekker shoppen, eten of borreltje dat kan allemaal in Thamel. Ook in Thamel heb je rustig gelegen luxe hotels. 
Al met al vond ik de reis met Tibettravel zeker een aanrader!
Groetjes Jolanda en Bart
 

 

Reiservaring Edith en Ulrich

We genoten volop van deze mooie reis. De natuur is prachtig, de felgekleurde bergmeren en de hoge bergtoppen vonden we overweldigend.
De toewijding van de mensen aan het boeddhisme was heel intens, heel speciaal om dat van dichtbij mee te kunnen maken.
De invloed van China in Tibet was zeker merkbaar, maar gelukkig is de authenticiteit van de Tibetanen diep geworteld.
De route van China, over Tibet om dan mooi te eindigen in Kathmandu. Reizen met Claudia/Tibettravel raden we iedereen aan.
We denken met veel plezier teug aan deze unieke reis!

Groetjes,
Edith en Ulrich

 
Reisverslag Tibet van Inge
Het grote avontuur begon met de zin om naar Tibet te gaan. Zoektocht op internet en heel toevallig op de website van CUMLAUDE/TIBET TRAVEL terechtgekomen.Foto’s bekeken, blog gelezen en een goed gevoel gekregen bij Claudia…Het klikte enkel van op foto, ik had haar nog nooit ontmoet. Het leek alsof ik haar al kende.
Ik heb mij dan maar heel spontaan ingeschreven en gevraagd om mij te plaatsen bij een andere alleenreizende dame.
Wat begon als een spontane actie is de mooiste ervaring van mijn leven geworden.

Samen met mijn roomie naar Schiphol gereisd om te vertrekken naar Chengdu / China.
Op schiphol begonnen wij elkaar te leren kennen en wij gisten ook naar wie onze mede groepsleden zouden kunnen zijn.
Na 9uur vliegen aangekomen in Chengdu/ China waar wij werden opgehaald door een chauffeur die ons naar ons hotel bracht. Daar ook voor het eerst kennis gemaakt met de andere groepsleden die stuk voor stuk fantastische mensen waren.
In Chengdu 2 dagen vrij om te doen wat wij graag wilden, stad bezoeken, kennis maken met de chinezen en hun cultuur…Wij zouden de 2e avond met de trein naar Lhasa vertrekken
In de namiddag kregen wij een verrassingsbezoek van Claudia, zij vertrok met het vliegtuig naar Lhasa en zou ons daar opwachten. Dit bezoek was niet voorzien maar de eerste kennismaking in real life was top !!

36uur op de trein naar Lhasa (hoofdstad Tibet)…NIET voor tere zieltjes. 4 slaapbanken in een te kleine , warme coupé, geen of weinig eten (ons fout want niet goed opgelet bij de uitleg van Claudia.). Te weinig toiletten voor te veel volk (ik moet er zeker geen tekening bij maken) en wat nog het ergste was … GEEN WIFI !!! aaaahhhhh
Uiteindelijk de 36 uur overleefd en aangekomen in Lhasa waar we vorstelijk werden ontvangen door Claudia en onze Tibetaanse gids.

We werden naar een heel luxueus hotel gebracht en wij zouden daar 4 dagen verblijven om te wennen aan de hoogte..Stad verkennen, terrasje doen, indrukken opdoen, elkaar leren kennen, veel lachen, samen momo’s maken en na 2 dagen acclimatiseren Potala Palace en andere bezienswaardigheden bezoeken.
Na deze 4 dagen wennen aan de hoogte, begonnen wij aan ons echte rondreis samen met onze chauffeur en onze gids.

Om alles te beschrijven wat we gezien en meegemaakt hebben, moet ik een boek schrijven maar de prachtige landschappen, de hartelijke tibetanen, hun gastvrijheid, hun geloof, hun « zen » , hun manier om in het leven te staan, de positiviteit die ze uitstralen, ondanks alles… dit moet je zelf beleven en meemaken.

De indrukwekkende Mount Everest, de eerste zware hoofdpijn die je voelt als je op 5000m hoogte staat, op deze hoogte noedels eten op een vensterbank in het zonnetje…ONVERGETELIJK
Het stil worden van de soms zware levensomstandigheden van de lokale bewoners, de vriendschap, het zijn maar enkele van de vele indrukken die ik opgedaan heb.
Na een prachtige rondreis van toch wel 2 weken, doorreizen naar Kathmandu/Nepal.

Daar verbleven wij nog 4 dagen in een prachtig hotel waar wij heerlijk verwend werden…Wij hebben er de bezienswaardigheden bezocht, we werden ontvangen als koningen door een lokale familie waar wij heerlijk gegeten hebben, we hebben ons opgewarmd in het zwoele en stoffige Kathmandu. Heerlijk relaxen…
Deze reis is de mooiste van mijn leven geworden dankzij mijn medereizigers, mijn roomie die een fantastische vrouw bleek te zijn, en Claudia die met haar enthousiasme en liefde voor het land ons meegenomen heeft op dit uitzonderlijke avontuur.
Waarvoor hartelijk dank.
Als je graag Tibet wil leren kennen, dan moet je niet twijfelen of te lang nadenken. Gewoon doen…
 
Groetjes
Inge

A once in a lifetime experience

 
Lhasa fotos telefoon 185 Custom
 
Inmiddels weer terug van een fantastische reis naar China, Tibet en Nepal. Zondagavond geland en vandaag letterlijk landen in de realiteit van vandaag. Hoe bijzonder was het om kennis te maken met de bijzondere culturen en religies van de diverse landen en hoe opvallend verschillend zijn onze werelden.
Een mooie reis van drie weken die door een ieder op zijn/haar eigen manier is ervaren. Ik ben blij met mijn wederom bijzondere groep,  uniek om haar onderlinge verschillen en haar overeenkomsten. 
lees verderkopie

 

 

Rondreis China, Tibet, Nepal


Inmiddels weer thuisgekomen van onze groepsreis vol met bijzondere ontmoetingen, adembenemende, bijna onwerkelijke, landschappen en vol avontuur. Met dat ik dit schrijf, betrap ik me er op dat ik het niet kan laten om mij uit te drukken in superlatieven. Hoe kan het ook anders als ik het over mijn geliefde Tibet heb. 
Een mysterieus land in meerdere opzichten. Het land waar hemel en aarde elkaar ontmoeten en wat met haar hoogtes, niet voor niets het Dak van de Wereld wordt genoemd. Op onze website schreef ik ‘een onvergetelijke reis die je meevoert door dit ruige, onherbergzame landschap en de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya’. Ik kan zeggen dat ik daarmee de werkelijkheid niets te kort doe. 
lees verderkopie
 
Maunteverest 
 
 
 
 

Puur Leven

 

Yess, mijn boek is klaar
In dit boek deel ik mijn ervaringen van het afgelopen jaar met jullie. Een jaar van stilstand, verandering, alles kwijt en toch zoveel rijker, nog intenser leven en vooral leven in het NU ❤

Wil je het boek bestellen klik hier!

Boek puur leven website