Rondreis China, Tibet, Nepal


Inmiddels weer thuisgekomen van onze groepsreis vol met bijzondere ontmoetingen, adembenemende, bijna onwerkelijke, landschappen en vol avontuur. Met dat ik dit schrijf, betrap ik me er op dat ik het niet kan laten om mij uit te drukken in superlatieven. Hoe kan het ook anders als ik het over mijn geliefde Tibet heb.
Een mysterieus land in meerdere opzichten. Het land waar hemel en aarde elkaar ontmoeten en wat met haar hoogtes, niet voor niets het Dak van de Wereld wordt genoemd. Op onze website schreef ik ‘een onvergetelijke reis die je meevoert door dit ruige, onherbergzame landschap en de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya’. Ik kan zeggen dat ik daarmee de werkelijkheid niets te kort doe.
 
Maunteverest

Na een treinreis van 36 uur vanaf China kwamen we aan in Lhasa. Je weet gelijk dat je in een andere wereld bent beland aan het unieke straatbeeld met de bijzondere Tibetaanse huisjes en de gebedsvlaggetjes die je overal tegemoet wapperen. Wat mij raakt en mijn hart verwarmd, zijn de prachtige Tibetaanse mensen die al prevelend hun gebedsmolentjes in het rond draaien. Met geen uitzondering wordt je glimlach met een prachtige ontwapenende lach beantwoordt.
 
Lhasa Custom
 
Het was een geweldige rondreis dwars door de Tibetaanse Himalaya. Reizend en genietend in de overweldigende natuur hebben wij de prachtige kloosters bezocht die allen hun eigen verhaal vertellen. Tijdens deze bezoeken heb ik met bewondering en verbazing staan te kijken naar de overtuiging en het geloof wat de Tibetaan uitstraalt waar het hun Boeddhisme betreft. Prachtig om te zien en zo overtuigend dat het me uitnodigt om me er nog meer in te verdiepen. Onze gids, trots op zijn land en overtuigd van het Boeddhisme, vertelt over ‘zijn Boeddhist zijn’ en bevestigt me in alles waar ik al in geloof. Wow wat is het toch een bijzondere levensfilosofie.
 
Shiagatse Custom

Na ons bezoek aan de Mount Everest waar we ook daadwerkelijk op 5200 meter overnachten, zijn we na een lange tocht vanaf de grens, aangekomen in Kathmandu, Nepal. Wat een contrast met het land waar we net vandaan komen. De mensen, de drukte, het straatbeeld en de behaaglijke temperatuur. We logeren in een heerlijk authentiek boutique hotel waar men het woord ‘nee’ nog uit moet vinden.
Het is heerlijk om in dit hotel in de hoofdstad van Nepal, deze geweldige reis af te sluiten. Lekker bijkomen van de indrukken die Tibet, zonder enige twijfel, heeft achtergelaten.
 
Nepal Custom

Het land heeft mij wederom zo kunnen bekoren dat ik het gevoel heb, dat ik dit land, deze onwerkelijk mooie natuur, de prachtige mensen en het Boeddhisme met iedereen moet delen. Daarom ben ik inmiddels bezig om samen met onze agenten in China, Tibet en Nepal, naast onze groepsreizen, ook complete programma’s aan te gaan bieden voor o.a. individuele reizigers. Deze reizen zijn combinaties van met name Tibet en Nepal. Naar wens kunnen wij ook combineren met China, Bhutan of India.
 
Vanaf 2019 kun je bij ons een Tibet/Nepal reis voor het hele gezin boeken. Een waanzinnig mooie reis die geschikt is voor gezinnen met kinderen vanaf ca. 12 jaar. Een reis die voor zowel ouder als kind alles heeft wat je in een vakantie verlangt. Tevens is het mogelijk om voor gezinnen met kinderen in alle leeftijden een prachtige rondreis in Nepal te doen. 
 
 
Hartelijke groet,
Claudia Bottinga
Ik wil graag Tibet nieuws ontvangen