In 2006 maakte ik mijn droom waar: een reis naar China, Tibet en Nepal. Na een burn-out, die mij letterlijk 'terug bij af' bracht, besloot ik deze bijzondere reis te maken. Ik boekte in mijn eentje, voor mij de eerste keer om zo te reizen, als deelnemer in een groepsreis.
 
Tibet33
 
Door alles wat ik daarna meemaakte, geloof ik er inmiddels in dat je door juiste keuzes te maken -op basis van gevoel en niet verstandelijk benaderd- dat alles gaat werken zoals je er altijd van gedroomd hebt. Klinkt dat zweverig? Vast wel. Toch ben ik verre van dat. Waar ik het over heb is simpelweg mijn werkelijkheid. 
Het klopt gewoon allemaal. Ondanks de heftige, zware tijd die ik heb gehad, ben ik dankbaar voor mijn burn-out. Het heeft me geleerd dat ik maar half leefde. Ik leefde om te werken, geld te verdienen, had geen vrije tijd en geen volwaardig sociaal leven. Zo kan het niet bedoeld zijn.
Vanaf dat moment heb ik mijn roer omgegooid en ben gegaan voor mijn dromen en mijn passies. Ik heb keuzes gemaakt op basis van een goed gevoel zonder daarbij rekening te houden met aspecten als veiligheid en zekerheid. Inmiddels begrijp ik dat dat slechts schijnzekerheden zijn. Wat zou jij doen als je wist dat vandaag je laatste dag was? Zou je je bezig houden met je werkdag, je verplichtingen en zaken waar je je nu wel druk om maakt? 
 
Foto's Tibet (2)

Na mijn burnout maakte ik de reis van mijn dromen, ontmoette iemand die mij op een nieuw spoor zette waardoor ik in mijn vakanties als reisbegeleider bij Djoser ging werken en na een paar jaar besloot ik als ondernemer van mijn eigen reisorganisatie, Cumlaude Travel, wederom één van mijn dromen waar te maken. 
Gaandeweg werd ik steeds beter in het maken van keuzes op basis van mijn gevoel. Neemt uiteraard niet weg dat ik hier en daar ook flinke uitglijders maakte. Toch was het nu anders. Ik was me bewust van de consequenties van mijn keuzes. Of ze nu goed of fout waren. Waar ze goed waren, kreeg ik de bevestiging door alles wat volgde op die keuze en uiteraard andersom ook. Gebeurtenissen, ontmoetingen; terugkijkend klopt het allemaal.
 
Tibet7

Inmiddels bestaat mijn bedrijf dit jaar, zeven jaar. Ik heb in de afgelopen jaren daarnaast wat uitstapjes gemaakt naar andere branches en uiteindelijk wederom geluisterd naar mijn gevoel. Naast zeven jaar Cuba, is het tijd om mijn volgende droom waar te maken. 
Mijn droom: de mooiste reizen aanbieden naar Tibet, gecombineerd met Nepal maar ook met een gave treinreis door de Himalaya vanaf Chengdu (China). 
Een unieke reis die misschien voor jou ook het verschil gaat maken. 
 
Tibet3 Tibet4
 
Ik wil graag Tibet nieuws ontvangen